Günün birinde gemiler döner geriye
Bora Bağcıbaşı
Milliyet / 1 Ekim 2006


Yağmura rağmen 4 bin kişi toplandı, 'Anlasana'da birçok kişi ağladı, güvercinler uçuruldu, şarkılar hep bir ağızdan söylendi... İlhan İrem'in 14 yıl sonra verdiği ilk konser bir başkaydı

Hayranlarına sürpriz yaparak 14 yıl aradan sonra 3 konser vereceğini açıklayan İlhan İrem, önceki gece İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda verdiği konserde ayakta alkışlandı. Yağmur nedeniyle konserin iptal edileceği söylentilerine rağmen Açıkhava'yı tıklım tıklım dolduran 4 bin hayranı İrem'e her şarkıda eşlik etti.

'Işık ve sevgiyle kalın'
Sevenlerinin tezahüratları eşliğinde siyah pardösü ve siyah gözlükleriyle sahneye çıkan İrem, ilk olarak "Bir Yıldız" adlı parçasını seslendirdi. İrem, ilk şarkının ardından yaptığı konuşmada, "Sizleri çok özledim. Her zaman ışık ve sevgiyle kalın" dedi.

 'Çünkü ağlıyorum...'
Daha sonra sırasıyla "Sürgün Gibi Masallarda", "Olanlar Olmuş", "Terazi", "Gemiler Döner Geriye" adlı parçalarını seslendiren İrem, "Yazık Oldu Yarınlara" adlı parçasını seslendirirken siyah gözlüklerini, ağladığı belli olmasın diye çıkarmadığını söyledi.
Sanatçı, gecede en çok istek alan ve beklenen parçalardan biri olan "Anlasana" parçasını söylediğinde Açıkhava'da sigaralar yandı, oflar çekildi ve birçok hayranı gözyaşlarına hâkim olamadı. Sanatçı, "Bu kadar zamana ancak bu kadar parça sığdı, okuyamadığımız 150-200 parçamız daha var" diye konuştu.

Sırada İzmir var
Konser sonunda semazenler eşliğinde hayranlarının karşısına çıkan İrem, 2 kere bis yaptı. İlhan İrem, son albümü "Cennet İlahileri"nden "Yılan Isırığı" ve "Aşk Kapıları" adlı parçalarını seslendirirken sahneye kafes içinde getirilen güvencinleri uçurdu. Sanatçı, 7 Ekim'de İzmir'de, 14 Ekim'de de Ankara'da hayranlarıyla buluşacak