Ayrılıkların da Sonu Varmış
Müjde Yazıcı
Radikal / 1 Ekim 2006

İlhan İrem 13 sene aradan sonra Harbiye Açıkhava'da 5 bine yakın seyircinin karşısına çıktı önceki akşam. Seyirci özlemini ve "gönül borcunu" uzun süren alkışlarla ispatladı.

Bir sanatçı için en üst noktalardan biridir herhalde İlhan İrem'in önceki akşam yaşadığı. Sadece İlhan İrem için değil, dinleyici için de tarihi anlar yaşandı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda. Bu konsere hem seyirci hem de sanatçı açısından bakmalı bu yüzden. 13 yıl aradan sonra yeniden konser vereceğini duyan hayranları, konsere 1 saat kala Harbiye Açıkhava'da koro halinde İlhan İrem'in şarkılarını söylemeye başlamıştı bile. Eminiz kuliste İlhan İrem'in kalbi duracak gibi olmuştur bunları duyunca. Gündüz şakır şakır yağmur yağmasına rağmen kimse büyük buluşmayı kaçırmak istememiş belli ki, boş koltuk sayısı çok az.

Saat 21:00 itibarıyla orkestra üyeleri bir bir yerleşmeye başlayınca adrenalin de yükseliyor artık.  İlhan İrem'in sahneye çıkışını, yükselen ıslık ve alkışı anlatmaksa cidden zor. İnsanın tüylerini diken diken eden bir atmosfer! Güneş gözlükleri, 1980'lerdeki saçlarının ve kıyafetlerinin aynısıyla çocukluk dönemimize gidiyoruz. İlk parça "Bir Yıldız"... İrem, seyirciyi selamlayıp şarkıya giriyor. İlk iki parçada sesi titriyor, heyecanı çok belli. Her şarkı, uzun uzun alkış alıyor.Birçoğunun çocukluk gençlik dönemine denk gelen İlhan İrem şarkılarını 20'li yaşlardaki gençler de ezbere söylüyor. Çok koyu bir hayran kitlesi var İlhan İrem'in, bu belli. "Işık ve Sevgiyle" yazısı ve eski video görüntüleri sahnedeki ekranda; İrem'in deyişiyle 'sevecenler'se her yerde. Aralarda seyirci istekte bulunuyor İlhan İrem'den. İrem, çok eskiye gitmek istediğini söylüyor ve ezberlediği ilk - İtalyanca- şarkıyı söylüyor. (Seyircinin eşlik etmediği tek parça bu oldu tabii). Gösterilen yoğun ilgiye karşılık olarak "Güneş gözlüğümü belki de ağladığım belli olmasın diye takmışımdır" diyor İrem ve seyirci avuçları patlayıncaya kadar alkışlıyor.

Seyirciye veda eden İlhan İrem, Yine tezahürat yoğun alıyor ve ilk biste 'sazlıklardan havalananıyoruz!' İkinci bisteyse semazenler çıkıyor ve son albümü 'Cennet İlahileri'nden 'Aşk Kapıları'nı söylüyor. Burada temsili olarak sahneye getirilen küre kafesin içindeki beyaz güvercinlerin, kafesin kapısı açıldıktan sonra uçmaması konserin tek 'aksayan' yeri oluyor (O da aksama sayılırsa).

Harbiye Açıkhava'da sound'u çok daha iyi konserler izlemiştik tabii ama gördük ki bazı anların duygusallığı çok daha önemli. İlhan İrem'in de dediği gibi 'Ayrılıkların da sonu var'. İlhan İrem'le ayrılığın bu sonu, hayranları için kesinlikle unutulmazdı...